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Bib Gourmand: 3 new restaurants chosen as the best value for money in Bordeaux

undefined undefined 19 mars 2025 undefined 12h00

The Editor

It's a bit like the Michelin Guide for "good little eateries." The gastronomic delights, but at a lower price, or how to combine pleasure with pleasure. The famous Michelin Guide has just unveiled (or should we say, lifted the cloth) a selection of fine establishments that offer a complete menu (starter, main course, and dessert) for a maximum of €40 in the provinces and €45 in Paris. It's called the Bib Gourmand ceremony, and since this Monday, March 3rd, you can find 3 new addresses in the Bordeaux region and 77 new spots across France (13 are in Nouvelle-Aquitaine).

Kedem 

Open for a year and a half, across from the Saint-André hospital, Kedem is “truly a favorite of the inspectors, shining a light on Levantine cuisine.” The word is out for this cozy neighborhood spot inspired by hospitality, flavors, and traditions from the Levant (Greece, Lebanon, Israel…) At lunchtime, the restaurant offers a selection of Mezzés andve; sharing that changes regularly, served with 2 special homemade breads, a dish of the day, and a dessert. In the evening, indulge in discovery menus ranging from 4 to 6 courses, featuring cuisine that's always rich in spices and herbs, but a little more creative. For under 50€ you can travel and let yourself be carried away to sun-soaked lands where the journey for your taste buds is delightful.

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Adresse: 16 Rue Jean Burguet, 33000 Bordeaux, France

Madame B 

Atmosphère paisible et conviviale, cuisine d’antan et belles bouteilles, c’est la recette gagnante du restaurant Madame B, niché au rez-de-chaussée de l’hôtel Burdigala à Bordeaux. L’occasion de découvrir la carte de Grégory Vingadassalon ancien de chez Alain Ducasse. Le Chef met en scène des plats salés ou sucrés, chauds ou froids, à partager ou non - dans des menus allant de 2 à 5 assiettes pour orchestrer un repas unique et original (avec des nouveautés chaque semaine à la carte) ! Sa cuisine s’inspire de produits simples, de saveurs originales et de recettes traditionnelles, qu’il revisite avec talent. Une parenthèse gourmande ouverte à tous les Bordelais pour déjeuner ou pour dîner.

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Adresse: 115 Rue Georges Bonnac, 33000 Bordeaux, France

Panaille

Entre recettes traditionnelles et incursions voyageuses, Panaille tire son épingle du jeu avec une cuisine bistronomique décomplexée. Ouverte il y a à peine un an dans la rue du Tondu, cette petite maison de quartier dresse des assiettes inventives, fraîches et colorées pour surprendre les palais des habitués. L’ambiance est simple dans sa plus pure version du bistrot, les plats sont travaillés et la terrasse végétalisée avec patio ajoute un peu de fraîcheur au tableau. Panaille – comme la contraction de « canaille » et « pagaille » est tenu par 3 copains. Le resto brille par son atmosphère chaleureuse et ses plats réconfortants qui changent chaque semaine au gré des arrivages.

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Address: 137 Rue du Tondu, 33000 Bordeaux, France

Here is the list of establishments awarded in the region this year: 

Angoulême (16) : La Bistronomie
Biarritz (64) : Léonie
Bordeaux (33) : Kedem
Bordeaux (33) : Madame B
Bordeaux (33) : Panaille
L'Houmeau (17) : Briemm
Irouléguy (64) : Jarapea
Issigeac (24) : L’Atelier
Larrau (64) : Etchemaïté
Mézos (40) : La Maison de Mézos
Pau (64) : Omnivore
Périgueux (24) : Café Louise
Ussel (19) : Château du Theil